Coornhert Lyceum

Coornhert Lyceum

Met het Coornhert Lyceum kom je verder!

Een breed aanbod

Voor iedere leerling heeft het Coornhert een passende opleiding. Zo hebben wij de atheneum- en gymnasiumklas en ook twee verschillende gemengde brugklassen: de havo/vwo brugklas en de mavo/havo brugklas.

 

De atheneum- of gymnasiumklas is voor leerlingen met een vwo-advies. In de gymnasiumklas krijg je iedere week drie uur Latijn. Het tempo op het vwo ligt hoog en wij verwachten dat je een goede studiehouding hebt. We leren je hoe je moet leren en dat je verantwoordelijk bent voor je eigen leerproces. We noemen dat met een mooi woord: persoonlijk leiderschap.

 

Bij Engels volg je het Cambridge FCE-programma. Ook is het de bedoeling dat je je inschrijft bij de Coornhert Academie workshops voor naschoolse activiteiten zoals bijvoorbeeld portretfotografie, debatteren of techniek. In de bovenbouw volgen de sterkste leerlingen zelfs wel eens college aan de universiteit.

 

De havo/vwo brugklas is voor leerlingen met een havo of havo/vwo-advies, die willen onderzoeken of ze het vwo aankunnen. De mavo/havo brugklas is voor leerlingen met een vmbo-t of een vmbo-t/havo advies. De definitieve keuze wordt in deze klassen nog een jaar uitgesteld. Als aan het einde van klas 1 nog niet helemaal duidelijk is welke opleiding voor jou het meest geschikt is, kun je ook naar 2 mavo/havo of 2 havo/vwo.

gymnasium, atheneum, havo en mavo

Rector
Nelie Groen

Conrector onderbouw
Nicolette Koppelman-van Bokhorst

Leerlingcoördinator onderbouw
Natasja Booij

 

Lyceumlaan 1
2012 WT Haarlem
023 - 512 16 16
info@coornhert.nl
www.coornhert.nl

Informatiemomenten

Open dagen 
Vrijdag 8 februari 2019, 18.30-21.00 u. 
Zaterdag 9 februari 2019, 10.00-12.30 u. 
Informatieavond voor ouders 
Voor de havo/vwo-, atheneum- of gymnasiumklas: dinsdag 12 februari 2019 om 19.30 u. 
Voor de mavo/havo klas: woensdag 13 februari 2019, 19.30 u.