Coornhert Lyceum

Coornhert Lyceum

Met het Coornhert Lyceum kom je verder!

Een breed aanbod

Voor iedere leerling heeft het Coornhert een passende opleiding. Zo hebben wij de atheneum- en gymnasiumklas en ook twee verschillende gemengde brugklassen: de havo/vwo brugklas en de mavo/havo brugklas.

 

De atheneum- of gymnasiumklas is voor leerlingen met een vwo-advies. In de gymnasiumklas krijg je iedere week drie uur Latijn. Het tempo op het vwo ligt hoog en wij verwachten dat je een goede studiehouding hebt. We leren je hoe je moet leren en dat je verantwoordelijk bent voor je eigen leerproces. We noemen dat met een mooi woord: persoonlijk leiderschap. Bij Engels volg je het Cambridge FCE-programma en kun je je inschrijven voor naschoolse activiteiten bij het Coornhert Atelier. In de bovenbouw volgen de sterkste leerlingen zelfs wel eens college aan de universiteit.

 

De havo/vwo brugklas is voor leerlingen met een havo of havo/vwo-advies, die willen onderzoeken of ze het vwo aankunnen. De mavo/havo brugklas is voor leerlingen met een vmbo-t of een vmbo-t/havo advies. De definitieve keuze wordt in deze klassen nog een jaar uitgesteld. In de brugklas wordt de leerstof zoveel mogelijk op maat aangeboden en getoetst. In de gemengde klassen wordt op het basisniveau lesgegeven. Leerlingen die goed presteren mogen verrijkingsstof doen. Als aan het einde van klas 1 nog niet helemaal duidelijk is welke opleiding voor jou het meest geschikt is, kun je ook naar 2 mavo/havo of 2 havo.

 

gymnasium, atheneum, havo en mavo

Rector
Drs. H. Tameling

Conrector onderbouw
Mw. N. Koppelman-van Bokhorst

 

Lyceumlaan 1
2012 WT Haarlem
023 - 512 16 16
info@coornhert.nl
www.coornhert.nl

Informatiemomenten

Open dagen
Vrijdag 9 februari 2018, 18.30-21.00 u.
Zaterdag 10 februari 2018, 10.00-12.30 u.

Informatieavond voor ouders
Voor de havo/vwo-, atheneum- of gymnasiumklas: dinsdag 13 februari 2018 om 19.30 u.

Voor de mavo/havo klas: woensdag 14 februari 2018 om 19.30 u.