Eerste Christelijk Lyceum ECL

Eerste Christelijk Lyceum ECL

Het ECL daagt je uit je talenten te ontdekken!

Het ECL heeft drie soorten brugklassen: havo/vwo, atheneum en gymnasium. In de H/V-klassen krijg je tot de kerstvakantie les op havoniveau. Kun je meer aan, dan mag je daarna vakken op vwo-niveau doen. Rond je alle vakken met goed resultaat op dat niveau af, dan kun je natuurlijk instromen in 2 atheneum of 2 gymnasium. In veel gevallen is het mogelijk als havoleerling een vak waar je extra goed in bent op vwo-niveau of versneld af te sluiten. In de gymnasiumbrugklas krijg je Latijn. In klas 2 komt daar Grieks bij. Daarnaast wordt aandacht besteed aan klassieke cultuur, onder meer in de vorm van een apart excursieprogramma. In het atheneum vinden veel leerlingen ruimte om hun persoonlijke interesse te volgen. Zo kun je zelf vorm geven aan jouw “voorbereidend wetenschappelijk onderwijs”.

 

Creativiteit en bèta
Het ECL is een Cultuurprofielschool met bètaprofilering. Boekenwijsheid, de digitale wereld achter het scherm van je laptop, maar ook je eigen creativiteit worden benut. De grootste uitdaging is om samen te bedenken en  verbeelden hoe de toekomst eruit kan zien. 

 

ECL-Vaart

Brugklasleerlingen krijgen les in het prachtige, gerenoveerde gebouw ECL-Vaart. Elke klas heeft daar een eigen stamlokaal, waarin elke leerling een eigen vaste plek heeft. We doen een beroep op wat je op de basisschool al leerde: verantwoordelijk zijn voor je eigen werk en je eigen werkplek. Bij ons mag je zijn wie je bent. Er is een voorwaarde: respect voor je omgeving. Een goede sfeer en veiligheid staan voorop. Leerlingen voelen zich dan ook snel thuis op het ECL.

gymnasium, atheneum, havo

Rector
Hans van der Valk

Afdelingsleider klas 1 en 2
Merel Sijbrant (havo/vwo, atheneum, gymnasium)

 

Brugklaslocatie

ECL-Vaart
Leidsevaart 220
2014 HE Haarlem

Leerjaar 2 t/m 6

ECL-Kade
Zuider Emmakade 43
2012 KN Haarlem
023-5319042
ecladministratie@ecl.nl
www.ecl.nl

Informatiemomenten

Open lesmiddag (ECL-Kade) 
Woensdag 9 januari 2019, 14.30-16.30 u. 
Vooraf aanmelden is niet nodig. De schooldeuren staan open vanaf 14.00 u. 
Informatieavond (voor ouders) (ECL-Kade) 
Woensdag 9 januari 2019, 19.30-21.30 u. 
Open dagen (ECL-Vaart en ECL-Kade) 
Vrijdag 18 januari 2019, 18.00–21.00 u. 
Zaterdag 19 januari 2019, 09.30–12.30 u.