A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to get property 'pollId' of non-object

Filename: frontend/frontendvalues.php

Line Number: 324

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Attempt to assign property 'questions' of non-object

Filename: frontend/frontendvalues.php

Line Number: 324

Gymnasium Felisenum

Gymnasium Felisenum

Gymnasium Felisenum: de school die jou ziet

Het Gymnasium Felisenum is een sfeervolle school met ongeveer 650 leerlingen. Wat kun je verwachten als je naar het Gymnasium Felisenum komt?

De eerste klas
Er overkomt je nogal wat als je naar de eerste klas gaat. Een nieuwe school, nieuwe klasgenoten, nieuwe vakken en andere docenten. Dat is wel even wennen. Om de overstap naar onze school goed te laten verlopen is er een introductieprogramma. Tijdens de introductiedagen leer je je mentor, je loods, de docenten en natuurlijk de andere eersteklassers goed kennen. Hierdoor voel je je al snel thuis. Je mentor is het aanspreekpunt voor jou en je ouders. Je loods is een leerling uit klas 5 die jou het eerste jaar je weg helpt te vinden in de school en aan wie je alles mag vragen.

Tijdens de introductiedagen werk je veel in verschillende groepjes, zodat je veel leerlingen snel leert kennen. Je doet sportieve opdrachten, creatieve opdrachten en je maakt kennis met nieuwe vakken, zoals het spannende vak Latijn. Bovendien ga je op speurtocht in de prachtige omgeving van de school.

In het eerste jaar begeleidt de mentor je twee maal per week tijdens een mentoruur. Tijdens deze uren helpt de mentor je met vragen als: hoe pak je je huiswerk aan, hoe kun je je huiswerk het beste plannen, hoe leer je een proefwerk etc. De mentor organiseert ook klassenuitjes met de klas. Het leuke aan het eerste jaar is dat je veel nieuwe vrienden of vriendinnen maakt op onze school.

vwo (gymnasium)

Rector
Drs. M. Kemper

Conrector
Mw. drs. I. Kallenbach

Coördinator klas 1 en 2
Mw. drs. M. Kraanen

Van Hogendorplaan 2
1981 EE Velsen-Zuid
0255 - 54 57 10
info@felisenum.nl
www.felisenum.nl

Informatiemomenten: nog te bepalen

Top