Stedelijk Gymnasium

Een klassieke traditie is de basis voor jouw toekomst!

Een nieuwe stap op het Stedelijk Gymnasium Haarlem
Heb je een vwo-advies, ben je nieuwsgierig en word je graag uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen? Dan past het Stedelijk Gymnasium Haarlem bij jou!

Het Stedelijk Gymnasium staat in het centrum van Haarlem en is met zo’n achthonderdvijftig leerlingen een relatief kleine school. De sfeer is er ontspannen en veilig en je zal je al heel snel thuis voelen. Het niveau is in alle eerste klassen is hetzelfde: je volgt de gebruikelijke vwo-vakken en daarnaast krijg je Latijn. Vanaf de tweede klas leer je ook Grieks en uiteindelijk doe je eindexamen met minstens één van deze klassieke talen in je pakket.

Je mentor en leerlingen uit de bovenbouw helpen je om snel de weg te vinden in je nieuwe omgeving. Zij ondersteunen je ook bij de aanpak van je schoolwerk. Daarnaast is er altijd veel aandacht voor de sfeer in de klas en in de schoolge- bouwen. Op het Stedelijk zorgen we samen dat iedereen zichzelf kan zijn.

Nog voor de zomervakantie maak je kennis met je nieuwe klasgenoten. Aan het begin van de brugklas leer je hen al gauw beter kennen op het zeilkamp. Verder zijn er in de loop van elk schooljaar veel activiteiten waarbij je leerlingen uit andere klassen ontmoet.

vwo (gymnasium)

Rector
Drs. J.H. van der Werff

Conrector
Drs. H. Bierman

Coördinator onderbouw
S. Voorn

Prinsenhof 3
2011 TR Haarlem
023 - 512 53 53
administratie@sghaarlem.nl
www.sghaarlem.nl

Voorlichtingsavond voor ouders
Dinsdag 25 januari 2022, 20.00 u. (schoolgebouw aan de Jacobijnestraat)

Open dag
Vrijdag 4 februari 2022, 15.00-19.00 u.

Open lesmiddag
Woensdag 9 februari 2022, 14.30 u.

Top