Stedelijk Gymnasium

Stedelijk Gymnasium

Een moderne opleiding met een klassieke traditie

Van de basisschool naar de middelbare school

Heb je een vwo-advies en belangstelling voor lezen, talen, de natuur, geschiedenis en mythologie, dan is de keuze voor het Stedelijk Gymnasium een goede! Het Stedelijk heeft een heel eigen sfeer, waarin je je snel thuis voelt. Anders dan op de meeste andere middelbare scholen volgen de leerlingen in de eerste klas hetzelfde niveau. Naast de gebruikelijke vakken, krijg je ook les in de klassieke talen. Latijn wordt gegeven vanaf klas 1, Grieks vanaf klas 2. Ook bij het vak geschiedenis wordt veel aandacht besteed aan de klassieke oudheid: zo maak je in de eerste klas een mythologiewerkstuk. Een nieuwe school is natuurlijk even wennen, maar je hoeft je weg niet in je eentje te vinden: je wordt geholpen door je mentor en enkele leerlingen uit de bovenbouw.

 

Zij leren je onder andere hoe je het schoolwerk aan moet pakken. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de sfeer in de klas en worden er gezellige activiteiten georganiseerd.

 

Je nieuwe klasgenoten leer je snel beter kennen op het zeilkamp in september en er zijn veel activiteiten waarbij je leerlingen uit andere klassen tegenkomt. Er is jaarlijks een toneelopvoering voor de onderbouw, er zijn open podium-avonden, filmavonden en schoolfeesten. Ook is er elk jaar een kamermuziekavond, een poëziewedstrijd en een HMUN-conferentie (Haarlem model United Nations), waarbij je als eersteklasser kunt helpen.

 

Je bent van harte welkom tijdens de Open Dag op 9 februari 2018. Tot ziens!

In november 2017 wordt de toelatingsregeling gepubliceerd op de website van de school.

 

vwo (gymnasium)

Rector
Mw. drs. Z. Kwint

Conrector
Drs. H. Bierman

Coördinator onderbouw
Mw. drs. M.N.J. Sol

 

Prinsenhof 3
2011 TR Haarlem
023 - 512 53 53
administratie@sghaarlem.nl
www.sghaarlem.nl

Informatiemomenten

Voorlichtingsavond voor ouders
Dinsdag 30 januari 2018, 20.00 u. (schoolgebouw aan de Jacobijnestraat)

Open dag
Vrijdag 9 februari 2018, 15.00-19.00 u.

Open lesmiddag (na aanmelding op open dag)
Woensdag 21 februari 2018, 15.00 u.