Stedelijk Gymnasium

Stedelijk Gymnasium

Een moderne opleiding met een klassieke traditie

Heb je een vwo-advies en belangstelling voor lezen, talen, de natuur, geschiedenis en mythologie, dan is de keuze voor het Stedelijk Gymnasium een goede! Het Stedelijk heeft een heel eigen sfeer, waarin je je snel thuis voelt. Anders dan op de meeste andere middelbare scholen volgen de leerlingen in de eerste klas hetzelfde niveau.

 

Naast de gebruikelijke vakken, krijg je ook les in de klassieke talen. Latijn wordt gegeven vanaf klas 1, Grieks vanaf klas 2. Ook bij het vak geschiedenis wordt veel aandacht besteed aan de klassieke oudheid: zo maak je in de eerste klas een mythologiewerkstuk.

 

Een nieuwe school is natuurlijk even wennen, maar je hoeft je weg niet in je eentje te vinden: je wordt geholpen door je mentor en enkele leerlingen uit de bovenbouw. Zij leren je onder andere hoe je het schoolwerk aan moet pakken. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de sfeer in de klas en worden er gezellige activiteiten georganiseerd.

 

Je nieuwe klasgenoten leer je snel beter kennen op het zeilkamp in september en er zijn veel activiteiten waarbij je leerlingen uit andere klassen tegenkomt. Ieder jaar is er een toneelopvoering voor de onderbouw, er zijn open podium-avonden, filmavonden en schoolfeesten. Ook is er elk jaar een kamermuziekavond, een poëziewedstrijd en een HMUN conferentie (Haarlem Model United Nations), waarbij je als eersteklasser kunt helpen.

 

Je bent van harte welkom tijdens de Open Dag op 8 februari 2019. Tot ziens!

 

In november 2018 wordt de toelatingsregeling gepubliceerd op de website van de school.

vwo (gymnasium)

Waarnemend rector
Hein Bierman

Conrector ad interim
Frans Woolthuis

Coördinator onderbouw
Sebastiaan Voorn

 

Prinsenhof 3
2011 TR Haarlem
023 - 512 53 53
administratie@sghaarlem.nl
www.sghaarlem.nl

Informatiemomenten

Voorlichtingsavond voor ouders 
Dinsdag 29 januari 2019, 20.00 u. (schoolgebouw aan de Jacobijnestraat) 
Open dag 
Vrijdag 8 februari 2019, 15.00-19.00 u. 
Open lesmiddag
Woensdag 13 februari 2019, 15.00 u.

Aanmelden voor de open lesmiddag via administratie@sghaarlem.nl